Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Húszoldalú kocka az ábécé betűivel – nyelvtanítós, fejlesztő, gyógypedagógiai, logopédiai játékokhoz - fehér

Ár:
590 Ft
Készletinfó ► ► ► 17 db raktáron

Az egyes lapjaikon a latin (angol) ábécé betűit tartalmazó húszoldalú kockáink számos tantárgy óráin bevethetőek – például betűzős (írás–olvasás; hang–betű kapcsolat;  logopédia; hangképzés;  fonetika), szókereső (pl.: Mondj egy gyümölcsöt / állatot, amely _-val/vel kezdődik! – Azaz egyfajta „Ország—város…”), fogalmakkal dolgozó vagy „szimplán” ismerkedős, közösségépítő játékok (pl. Keress valakit, akinek a nevében / kedvenc étele – állata – színe nevében van… ), tanórai feladatok során. Görgess lejjebb óravázlatba illeszthető feladatötletekeinkért!

Itt választhatsz változatot:
Kosárba ►db

Bővebb termékleírás:

Ez a termékoldal a fehér változaté – amelyen az alábbi betűk szerepelnek az angol (ékezetmentes) ábécé 26 betűjéből:

A,A, C, D, E,E, G, H, I,I, L, M, N, O,O, P, R, S, T, U

- tehát kétszer szerepelnek rajta a A, E, I, O betűk, míg NINCSenek rajta az alábbiak: B,F,J,K,Q,V,W,X,Y,Z. Az egyes változatok közt a fenti választólista segítségével tudsz szemezgetni.

Ékezetes magánhangzók, vagy kétjegyű mássalhangzók ugyan nem szerepelnek egyik változaton sem, ám felületükön az alkoholos filc tartósan megmarad, és azt később szükség esetén oldófolyadékkal (pl. egy acetonos zsepivel) el tudod tüntetni a kocka eredeti felületének épségét megőrizve – így, ha az anyanyelv, magyar ábécé vagy beszédhangok tanítása a célod, rafinált pedagógusként „kiegészítheted” pl. az e-t é-vé, vagy épp az s-t sz-szé.

Az alábbiakban néhányat ötletszerűen megemlítünk az egyes tanórákon, fejlesztési területek kapcsán „játszható” jobbnál jobb feladatokból, amelyekkel a kockákat a módszertani  fegyvertárad részévé teheted:

Írás - olvasás: Az adott betűvel kezdődő / azt tartalmazó szavak keresése; Magán– és mássalhangzók megkülönböztetése

Idegen nyelvek: a szókincset előhívó, bemelegítő, ráhangoló játékok az adott nyelvvizsgatémakör, új lecke bevezetéseként. Ha időkeretet is szeretnél szabni nyelvórádon a játéknak, válassz vidám hangulatú homokóráink közül!

Idegen nyelvek (célnyelvi civilizáció); Földrajz: „Ország—város…”, Ki tud többet felsorolni az adott régió földrajzi elnevezéseiből, ételeiből, állat- és növényfajaiból? Ha az államokat, nyelvterületeket váltogatni szeretnéd a játék során, vond be a tanórai feladatba országzászlóinkat is!

Történelem: híres események, személyiségek keresése az adott betűre

Nyelvtan / helyesírás: „nehéz” szavak a kidobott betűvel

Nyelvtan / fonetika; Logopédia; Beszédészlelés: Zöngés – zöngétlen párok keresése; Képzési hely vagy mód szerinti különbségtétel

Matematika / kombinatorika: Az egyes betűk „kidobásának” esélye, illetve a permutációk szerepe (mivel az ikozaédereken duplán is szerepelnek betűk).

Kémia: jelöl-e elemet (esetleg másik betűvel együtt) a kidobott „vegyjel”?

A kocka (pontosabban: ikozaéder; hisz húszoldalú, szabályos test) magassága 28 mm – azaz jóval nagyobb az átlagos, 14-16 mm élhosszú dobókockánál.

Kincskeresős, szabadulószobás játékötleteinkért ide kattints.
Történetmeséléshez, drámapedagógiához kapcsolódó ötleteinket itt találod.

Kapcsolódó termékeink

Vásárlói vélemények ►

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Rendeltél már tőlünk...? Írd meg véleményed!
| 4 / 5 csillag!
2020. 02. 18.
jól használható idegen nyelvi órán is

[tanarbolt.hu megjegyzése] Kedves Zita! Köszönjük a visszajelzést a kollégák nevében is! Szép napot! tanarbolt.hu