Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Homokóra – időkeret méréséhez – játékok – feladatok – nyelvvizsgára készülés – szóbeli tételek – feleltetés – 2 perces rózsaszín

Homokórák időkeret méréséhez – nyelvórai játékokhoz, vizsgára készüléshez – 2 perces, rózsaszín

Ár:
890 Ft
Készletinfó ► ► ► 9 db raktáron

Homokóráinkkal könnyebb betarta(t)ni a játékok, vagy épp felelés; dolgozat időkeretét. Villámkérdéseket; rövid válaszokat igényélő, asszociációs feladatokat is tudsz köréjük szervezni nyelvórai bemelegítésként, új tananyagrész bevezetésekor. Vizsgára, megmérettetésre, szóbeli érettségire, szónokversenyre, disputára való készüléskor a notórius mérvű mesélőkedvvel bíró diákoknak segíthet beleférniük az adott néhány percbe.

► Itt tudsz időtartamot és színt választani:
Kosárba ►db

Bővebb termékleírás:

Ez a 2 perces, rózsaszín termékváltozat.

Az óra tervezésekor, a pedagógus fejében még remekül kinéző ütemterv is dugába dőlhet, ha megcsúszunk az időkerettel. Az okostelefonok, és az azok elővételekor a diákokra gyakorolt csábítás (ti. hogy minden mást fognak csinálni a feladaton kívül) ostromolta osztályteremben ekkor nagy segítség, ha a feladat időkeretét eme analóg, áramkörmentes, „buta”, ámde tetszetős, kompakt eszközzel tart(at)hatjuk be. Válassz az óratervbe illeszkedő „hosszúságú” homokóraváltozatot fenti legördülő listánkból – majd használd örömmel homokóráinkat…

A tanulók (a kollégák tanítási tapasztalata szerint, kissé meglepő módon, de nem csak alsóban–általánosban, hanem a középiskolások is) jobban tiszteletben tartják a feladat időkorlátját, ha azt egy, mondjuk így: kultikus tárgy is képviseli számukra a tanóra, a feladat lefolyása során.

A 9 cm magas homokórák – jelentjük, leteszteltük, próbálgattuk őket – meglehetősen nagy pontossággal dolgoznak; néhány (a „rövidebbeknél” maximum 1–2 másodperces) eltérést tapasztaltunk csak mérések során.

Néhány ötlet tanórai felhasználásra az egyes tantárgyakon belül:

Idegen nyelv tanítása:
Nyelvvizsgára, szóbeli tételekre való készülés: Mindannyian ismerjük a diákok azon típusát, akiből csak úgy dől a szó felelet vagy szóbeli kifejtős kérdés során. Nekik lehet nagy segítség, ha bevezetjük a homokóra intézményét, így a tanuló talán végez a megadott néhány percben a képleírással – anélkül, hogy a jövő (idő) témakörénél pl. a családfáján is végigmenne egészen a dédszülőkig…


Célnyelvi civilizáció, kultúrföldrajz: Az adott ország (városainak, gasztronómiájának, történelmének) bemutatása 1-2 percben annak nevén nevezése nélkül – ha szűkítenénk a bemutatandó tájak körét, használhatunk…
1) Ha véletlenszerűsíteni akarunk: betűkkel ellátott húszoldalú kockát – így a feladatnak úgymond megoldása is lesz azzal, hogy a hallgatóságnak ki kell találnia, „mit dobott” a diák.

2) Ha irányítottabbá akarjuk tenni a feladat medrét: Nagyméretű, üres fakockáinkra ceruzával könnyedén írhatsz bármit (így országneveket is), amelyeket később egy radírral egyszerű eltávolítani.

3) Az adott idegen nyelv megidézéséhez országzászlóink közül is választhatsz.


Anyanyelv- és drámapedagógia:
- Irodalom: Egyes metaforák, allegóriák, toposzok (pl. ÚT – KERT – HAJÓ) gyűjtése bizonyos időtartam alatt

- Mini- vagy mélyinterjúk készítése a művek egyes szereplőinek nevében vagy nekik címezve, 1-5 percben, vagy a Pethőné-féle tankönyvekben (is) bemutatott „forró szék”-/vallatószék-technika alkalmazása

- Retorika: téma kifejtése (bevezetés – tárgyalás – összefoglalás) az adott 2-3 percben; disputaverseny; liftbeszéd; érvpingpong; indián beszélgetés.


Történelem:
Témazárók előtt a témakör, korszak, társadalmi berendezkedés fogalmainak börzéje, magyarázata, kifejtése; ekkor a rövidebb (fél–egy perces) homokórák alkalmazása tűnik célravezetőbbnek, hisz egyfajta tömörségre készteti a társaiknak az adott fogalom definíciója kapcsán.

…És ha „mégis” egy modern, kütyüjellegű időmérőre lenne szükséged az osztályterembe, meleg szívvel ajánljuk az időt „mindkét irányban” mérő, visszaszámláló stopperünket.

További népszerű kategóriáink, termékeink tanítási módszertárad sokszínűsítéséhez:

Kincskeresős, szabadulószobás játékötleteink: https://tanarbolt.hu/szabaduloszoba
Szorzótábla gyakorlásához: https://tanarbolt.hu/d10
Történetmeséléshez, drámapedagógiához: https://tanarbolt.hu/storytelling

Kapcsolódó termékeink

Vásárlói vélemények ►

Még nem érkezett vélemény... – Rendeltél már tőlünk ilyet...? Írd meg te az elsőt!
Rendeltél már tőlünk...? Írd meg véleményed!

Videó(k) a termékről ►

Termék címkék: angol, jatekok, nyelvtanitas, szobeli, tetelek, vizsga