Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

♻️ Fontos számodra a környezetvédelem - a fenntarthatósági témahéten kívül is? Kérd rendelésed újrahasznosított csomagolásban! ♻️

A magunk szerény eszközeivel a fentieken kívül (míg nálatok, az oktatási intézményben a pedagógusok igyekeznek a diákok szemléletét formálni pl. a fenntarthatósági témaheteken) még egy területen tudunk hozzájárulni a környezettudatos szemléletmód elterjedéséhez – ugyan egy webáruház működtetése papír- és műanyaghulladékot generál, ám ennek mértékét egy egyszerű trükkel igyekszünk csökkenteni. Ha rendelésed „Megjegyzés” rovatában hagysz egy rövid, erre utaló bejegyzést, akkor a termékeket egy madár–, azaz postalátta, a képen látattokhoz hasonló, egyszer már használt (amikor mi is kisebb küldeményt – termékmintát, irodai eszközt stb. kaptunk benne) dobozba vagy bélelt borítékba csomagoljuk.

rendeles-fenntarthatosag-ujrafelhasznalt-csomagolas

Természetesen, ha nem találtunk erre utaló jelet a rendelés áttanulmányozása során, akkor a „szokásos”, letisztult, elegáns vonalvezetésű csomagolásban juttatjuk el hozzád a rendelésed. Ám tudnod kell, hogy ekkor is előnyben részesítjük a minimalista designt, azaz dobozokból és borítékokból is a kellő erősítésen, és a párnázottságot biztosító bélelt rétegen kívül semmi felesleges, flancos, környezetterhelő elemet (mint pl. a gyöngyházfényű bevonat, extra festés stb.) nem tartalmazó darabokat szerzünk be a csomagoláshoz.

Ezenfelül a számlát rendelésedről (ha kéred, ha nem :)) elektronikus formában, pdf-dokumentumként csatolva küldjük el a megadott e-mail címedre a szamlazz.hu rendszerén keresztül; a formátum titkosított, módosításbiztos állományának köszönhetően számviteli szempontból, az adóhatóság előtt is ugyanolyan hitelességgel bír, mint a „rendes”, papíralapú számla – de pesze bármikor ki is tudod nyomtatni és ezzel hagyományos papírszámlává alakítani, ha szükséges; ezzel az aprósággal is a feleslegesen felhasznált papír és nyomtatótinta mennyiségét csökkentjük.

Tehát, ha a tudat, hogy egy aprócska csomagolóanyaggal kevesebb hulladék terhelte a bolygónkat, megéri számodra annak kárára, hogy egy kissé viseletesebb, kevésbé ropogós csomagban juttassuk el hozzád az áhított termékeket, írd be a Megjegyzés-rovatba és mi is kapva kapunk az alkalmon, hogy újra felhasználhassuk a nálunk keletkezett csomagolóanyagot (ezek közül természetesen csak a megfelelően erősített, bélelt darabokat – szerencsére a többségük ilyen – fogjuk be, hogy rendelésed épségen érkezzék meg).

A környezetvédelemhez, az újrafelhasználhatósághoz kapocslódván pedig hadd ájánljunk néhány népszerű, újrahasznosítható, illetve többször felhasználható apróságunkat, amik biztosan beleférnek a fentebb említett kisebb „second hand” borítékokba és csomagokba (a ’Kapcsolódó termékek’ fül alatt is ezen termékeinket találod)